
Balik Pulau - Kira-kira enam rumah hampir musnah akibat dilanda ribut di Jalan Baru, Sungai Burung, Simpang Empat dan Permatang Tengah, pagi semalam.
Adun Pulau Betong, Muhammad Farid Saad berkata, ribut yang berlaku lebih kurang jam 8.30 pagi itu mengakibatkan banyak pokok tumbang menimpa rumah dan menghalang jalan.
“Saya turun ke lokasi dengan bantuan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP) dan mengambil masa dua jam menebang pokok dan membaiki bumbung dengan kadar segera menggunakan dana Adun kawasan.
“Tindakan segera untuk tidak menyukarkan keadaan, lebih lagi pada bulan Ramadan,” katanya.
Justeru itu, beliau menasihatkan orang awam terutamanya penduduk kampung untuk mengadakan gotong-royong menebang pokok berbahaya yang mana ada potensi tumbang, sebelum bencana seperti ini berlaku.

0 comments:
Post a Comment