Rangkaian Media Sosial PahangKu

.

Thursday, May 3, 2018

BUKAN TSUNAMI MELAYU TAPI TSUNAMI BIRU MELANDABukan tsunami Melayu tapi tsunami biru melandaKota Tinggi – Sokongan masyarakat Melayu terhadap Barisan Nasional (BN) di daerah ini sangat padu dan kuat sekali gus menafikan akan berlakunya Tsunami Melayu di sini.

Penyandang kerusi Parlimen Tenggara Datuk Halimah Mohamed Sadique berkata istilah itu hanya digunakan pembangkang di musim pilihan raya bertujuan untuk menakutkan rakyat.

Sebaliknya, pihak pembangkang perlu risau akan berlakunya Tsunami Biru apabila rakyat memilih BN sebagai pilihan mereka.

“Jangan beranganlah, kali ini akan berlaku tsunami ‘Kita Pilih Biru’ bagi kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sedili, DUN Johor Lama dan juga kawasan Parlimen Kota Tinggi,” kata calon Parlimen Kota Tinggi itu kepada pemberita selepas lawatan mesra bersama jentera-jentera di Pusat Daerah Mengundi Kampung Tembioh di sini bersama calon BN DUN Sedili Rasman Ithnain dan DUN Johor Lama Rosleli Jahari, di sini malam tadi.

Halimah, yang juga Timbalan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu, berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan pembangkang akan berlaku Tsunami Melayu pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke 14 ini.

Beliau mendakwa kerja calon pembangkang lebih kepada membuat tohmahan dan fitnah.

“Mereka hanya hendak mengelirukan pemikiran serta hendak memecah belahkan sokongan masyarakat terhadap BN dan terhadap Kerajaan Persekutuan dan kerajaan negeri,” kata Halimah.


0 comments:

share2