Rangkaian Media Sosial PahangKu

.

Saturday, December 31, 2016

DI MANAKAH KAKINYA?


Di manakah kakinya?


Wisconsin - Satu gambar menjadi viral apabila jumlah kaki di dalam gambar tersebut tidak mencukupi di mana sepasang kaki dilaporkan telah hilang lapor Huffington Post.

Dalam gambar yang diambil semasa perayaan Krismas lalu menyaksikan enam orang sahabat mengambil gambar di sebuah sofa, bagaimanapun setelah dikira, hanya lima pasang kaki sahaja ditemui telah menimbulkan persoalan ramai.

Pelbagai andaian wujud hingga ada yang mendakwa salah seorang wanita tersebut berpura-pura menyorokkan kakinya, ada juga yang mengatakan gambar tersebut merupakan satu permainan ilusi.

Foto tersebut nyata mencipta misteri hinggakan rancangan televisyen negara ‘Fox & Friend’ turut melakukan siasatan mereka.

Pemilik gambar tersebut, Anna Manifel yang nyata mempunyai sepasang kaki turut merasa pelik dengan gambar tersebut dan bertanya soalan yang sama.

“Di manakah kaki saya? Ini sangat pelik. Pada dasarnya saya bersama teman-teman hanya mengambil gambar bersama,” katanya.

Keenam-enam gadis tersebut kemudiannya melakonkan semula keadaan di dalam gambar tersebut untuk mendapat jawapan.

Nyata ia hanyalah satu ilusi optikal kerana gambar tersebut diambil dari bahagian kiri sofa membuatkan ada kaki yang terlindung.

Rakan Manifel, Kelly McCarthy yang turut berada di dalam foto tersebut meluahkan kelegaan beliau apabila misteri berjaya dirungkaikan

“Jadi secara umumnya, ia adalah sangat mengelirukan melihat foto ini dari bahagian sisi sofa ini,” katanya kepada Fox.


0 comments:

share2