Rangkaian Media Sosial PahangKu

.

Saturday, April 21, 2018

KAUM SIKH BENTONG BERI SOKONGAN KEPADA BN
Kaum Sikh BentongMeskipun kaum Sikh merupakan kaum minoriti di daerah ini tetapi kerajaan BN tidak pernah mengabaikan atau meminggirkan kaum itu yang mendapat pembelaan berterusan.

Pengerusi Gurdwara Sahib Bentong, Datuk Jasvir Singh Ram Singh berkata, kaum berkenaan mendapat perhatian dan bantuan berterusan daripada Menteri Besar Dato' Sri Adnan Yaakob dan penyandang Parlimen Bentong, Dato' Sri Liow Tiong Lai.

Menurutnya, pada masa ini terdapat kira-kira 400 pengundi kaum sikh di Bentong yang akan memberikan sokongan padu kepada calon BN.

“Saya mewakili kaum Sikh di Bentong berterima kasih kepada pemimpin BN iaitu Menteri Besar, Dato' Sri Adnan Yaakob dan Dato' Sri Liow Tiong Lai yang tidak jemu-jemu membantu kami dan menyalurkan banyak peruntukan.

“Kami berjanji akan memberikan sokongan penuh 100 peratus kepada BN yang diterajui Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam PRU14,” katanya dalam sidang akhbar selepas lawatan Tiong Lai ke rumah ibadat Gurdwara Sahib Bentong di sini, hari ini.

Jasvir berkata, BN tidak jemu-jemu membantu kaum berkenaan meskipun merupakan kaum minoriti sebaliknya pembangkang tidak pernah mempedulikan nasib mereka.

Dalam pada itu, beliau memberitahu Tiong Lai tidak jemu membantu masyarakat kaum itu termasuklah dalam pembangunan rumah ibadat Sikh yang mendapat peruntukan besar lebih RM150,000 bagi menaik taraf.

Tambahnya, keupayaan Menteri Pengangkutan itu membawa pelbagai kemajuan dan pembangunan di Bentong juga telah memberikan manfaat besar kepada seluruh masyarakat berbilang kaum di situ.

“Peruntukan besar bagi rumah ibadat ini amat bermakna kerana memberikan keselesaan kepada penganut-penganut agama Sikh untuk melakukan upacara keagamaan dan pelbagai aktiviti di sini.

“Susah mencari pemimpin seperti Datuk Seri Liow Tiong Lai yang kerap turun padang bertemu masyarakat termasuk kaum Sikh dan sebagai ahli parlimen yang memegang portfolio menteri, mudah bagi beliau membawa permasalahan rakyat terus ke pengetahuan kerajaan dan melaksanakan agenda transformasi dirancang di daerah ini,” katanya.


0 comments:

share2