Rangkaian Media Sosial PahangKu

.

Wednesday, July 19, 2017

PROJEK MRT: APA PERLU PEMBANGKANG SEPERTI 'CACING KEPANASAN'?

Ledang– Ahli Dewan Negara, Senator Datuk Fahariyah Md Nordin berkata, pembangkang tidak perlu mempolitikkan isu Transit Aliran Massa (MRT) kerana apa yang kerajaan lakukan adalah demi kebaikan rakyat.

Jelas beliau, pembangkang sebenarnya ibarat cacing kepanasan kerana satu demi satu kejayaan kerajaan tercatat di bawah pimpinan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak akan menipiskan lagi harapan pembangkang untuk menjatuhkan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) nanti.

”Dulu kalau kita ingat balik, pembangkang sering menentang pembinaan MRT ini, kononnya ia satu pembaziran tapi kini bila ia berjaya, mereka pula ingin mengambil nama.

“…tiba-tiba mereka mahu dilibatkan dalam projek ini. Yang sebenarnya pembangkang risau, kejayaan MRT telah membuktikan banyak kata-kata mereka adalah pembohongan,” ujarnya kepada UMNO-Online.

Justeru ujar Fahariyah, rakyat seharusnya kembali berfikir secara rasional dan menilai kebaikan demi kebaikan yang kerajaan lakukan untuk rakyat dan negara.

“Janganlah kerana cerita yang tidak benar, maka kerajaan dikecam sedangkan semua itu adalah fitnah. Kita harus menjadi individu yang bijak berfikir dan tahu menilai mana yang baik, mana yang buruk.

“Apatahlagi PRU-14 sudah semakin hampir maka tidak mustahil pembangkang akan mereka pelbagai lagi cerita yang tidak benar untuk mengelirukan rakyat bagi menghidupkan politik kebencian,” katanya lagi.


0 comments:

share2