29/4/2016 - KUANTAN - Sebanyak 8 pasukan telah melaykkan diri ke peringkat suku akhir pertandingan bolasepak Karnival Sukan UMNO Peringkat Negeri Pahang.Bolasepak adalah antara 7 acara yang dipertandingkan selain futsal,takraw,ping pong,bolatampar,badminton dan bolajaring.Acara bolasepak didakan di Padang Bolasepak Lapangan Terbang Sultan Ahmad Shah Kuantan disertai oleh 12 pasukan mewakili bahagian Parlimen dalam negeri Pahang.
Antara pasukan bolasepak yang melepasi pusingan awal dan layak ke suku akhir Paya Besar,Jerantut,Indera Mahkota,Temerloh,Rompin,Kuantan,Kuala Lipis dan Pekan.Pertandingan yang bermula pada 28hb dijangka akan menutup tirai pada 30hb 4 2016 bagi menetukan kejuaraan.
Paya Besar VS Jerantut
Indera Mahkota VS Temerloh
Rompin VS Kuantan
Kuala Lipis VS Pekan
Pertandingan suku akhir akan dijalankan pada 29 hb 4 2016 di Padang Bolasepak Lapangan Terbang Sultan Hj Ahmad Shah Kuantan pada pukul 3.00pm manakala pasukan yang layak ke separuh akhir akan dijalankan pada 30hb 4 2016 jam 8.00am.Perlawanan Separuh akhir akan ditentukan pada hari yang sama pada jam 3.00pm dan pertandingan akhir pada jam 5.00pm.






No comments:
Post a Comment
Segala komen yang tersiar adalah pandangan dan pendapat peribadi dan PahangKu tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruhi berhak untuk menyiar atau tidak komen yang ditulis. Pandangan dan pendapat dari komen yang tersiar tidak juga merupakan pandangan PahangKu ~ Editor