Pages

Monday, August 31, 2015

BERSIH 4.0 TERIMA DANA DARIPADA SHANGHAI




Kuala Lumpur – Hampir 1,000 rakyat Malaysia berketurunan Cina menyertai perhimpunan Bersih 4 di sebuah restoran di Shanghai, China baru-baru ini.

Bersih Shanghai dalam satu kenyataan berkata, pihaknya berjaya mengumpulkan dana puluhan ribu ringgit untuk menaja perhimpunan haram Bersih 4 di Malaysia.

“Dana ini disumbangkan oleh ahli perniagaan rakyat dan golongan eksekutif di Shanghai,” kata kenyataan itu semalam.

Perhimpunan Bersih 4 yang didominasi oleh kaum Cina gagal mendapat sambutan majoriti rakyat Malaysia apabila hanya seramai 20,000 orang menyertai perhimpunan selama dua hari berkenaan.

Perhimpunan itu turut membangkitkan kemarahan penyokong PAS dan UMNO apabila gambar Ulama, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dipijak oleh peserta Bersih 4 dalam satu upacara semalam.

No comments:

Post a Comment

Segala komen yang tersiar adalah pandangan dan pendapat peribadi dan PahangKu tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruhi berhak untuk menyiar atau tidak komen yang ditulis. Pandangan dan pendapat dari komen yang tersiar tidak juga merupakan pandangan PahangKu ~ Editor