Pages

Thursday, January 6, 2011

KHALID TIDAK SEDARKAN DIRI!!!

Assalamualaikum. Salam 1Malaysia.

Masih hangat memperkatakan mengenai isu kemelut lantikan SUK Negeri Selangor yang berlaku baru - baru ini.

Menteri Besar Selangor semalam menyatakan hasrat untuk memanggil sidang DUN tergempar akhir bulan nanti.

Antara usul yang diketengahkan ialah cadangan pindaan Perlembagaan Negeri untuk mengembalikan kuasa lantikan Pegawai Kanan Kerajaan kepada Kerajaan Negeri dan Sultan.

Beliau bagaiman pun jelas terlupa bahawa jumlah ADUN Pakatan Pembangkang masih tidak mencukupi bagi meluluskan pindaan tersebut.

Seperti yang dinyatakan oleh Speaker DUN Selangor, mereka masih mengharapkan sokongan ADUN BN untuk meluluskan pindaan dan melengkapkan majoriti dua pertiga.

Tak sedar diri punya Menteri Besar. Dah tak cukup bilangan ahli, ada hati nak pinda perlembagaan. Itu pun mengharap sokongan Barisan Nasional.

Kalau masa nak gantung ADUN dulu, kenapa dia tak pandang lansung ADUN BN? Sekarang baru terhegeh - hegeh nak menagih simpati?

PK.

1 comment:

Segala komen yang tersiar adalah pandangan dan pendapat peribadi dan PahangKu tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruhi berhak untuk menyiar atau tidak komen yang ditulis. Pandangan dan pendapat dari komen yang tersiar tidak juga merupakan pandangan PahangKu ~ Editor