Rangkaian Media Sosial PahangKu

.

Thursday, May 4, 2017

PASUKAN DIPOTONG MATA BOLEH KEMUKA RAYUAN


Hamidin Mohd Amin


Empat pasukan Liga Malaysia (Liga-M) yang dikenakan hukuman potong enam mata selepas gagal melunaskan tunggakan gaji pemain serta hukuman larangan perpindahan pemain boleh mengemukakan rayuan kepada sekretariat Usahasama Liabiliti Terhad Bola Sepak Malaysia (FMLLP).

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Datuk Hamidin Mohd Amin berkata walaupun pihaknya menyokong keputusan diambil FMLLP, badan induk berkenaan melihat pasukan terlibat boleh mengemukakan rayuan demi kebajikan pemain pasukan masing-masing serta kemajuan Liga-M untuk jangka masa panjang.

FMLLP merupakan pentadbir Liga-M.

"Kebenaran untuk membuat rayuan ini juga sebenarnya telah pun dimaklumkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif FMLLP, Kevin Ramalingam sewaktu sidang media yang dijalankan semalam," kata Hamidin dalam kenyataan.

Kevin pada sidang media semalam mengumumkan empat pasukan Liga-M iaitu dua pasukan Liga Super; Kelantan dan T-Team serta dua pasukan Liga Perdana; Angkatan Tentera Malaysia dan Perlis dipotong enam mata berkuat kuasa serta merta.

Menurut Kevin, keputusan itu diambil setelah keempat-empat pasukan berkenaan gagal melengkapkan pengesahan penyertaan pertandingan Liga-M yang berakhir pada Disember 2016


0 comments:

share2